Om mig

Konsult inom ledarskap & affärsutveckling

Med över 25 års erfarenhet av ledande befattningar och styrelseuppdrag, i olika branscher.

Om mig

För att utvecklas behöver vi våga vara ödmjuka.
Jag drivs av förändring, förbättring och förädling. Av att utveckla människor. Av att hjälpa människor att nå sin fulla potential, bli goda ledare och skapa välfungerande team tillsammans med andra. Min bakgrund inom stora och små organisationer och min erfarenhet från flera ledande positioner har gett mig värdefull kunskap som jag gärna delar med mig av.

Min styrka finns i min förmåga att nå skarpa mål genom att fokusera på mjuka värden. Jag är prestigelös, lyhörd och social, men också analytisk, resultatorienterad, handlingskraftig och strukturerad. Jag ser alltid möjligheter istället för hinder ­– och framförallt, tror jag på människor. Det krävs människor för att nå mål, och vi behöver kommunicera med varandra för att hitta rätt gemensam riktning. För att utvecklas behöver vi våga vara ödmjuka inför vår egen utveckling, våga vara öppna för nya och alternativa vägar. Ett samtal är alltid en bra början.

Hör av dig så tar vi en kopp kaffe och pratar vidare. Förhoppningsvis blir det fler koppar och ett utvecklande och långvarigt samarbete!

Därför ska du jobba med mig

Mitt ledarskap och personlighet präglas av att stå med båda fötterna på jorden och ödmjukhet inför både människor och uppgiften. Jag är en god lyssnare och anpassningsbar för olika typer av uppgifter och i olika skeden. Alltid med ett fokus på att nå både kvalitativa och ekonomiska resultat.

Är en god lyssnare och har förmåga att läsa av och hantera olika människotyper och situationer, vilket skapar förtroende och respekt i mina relationer med människor och företag.

Vad säger andra om mig?

Vi hade länge känt att vi borde starta ett mer seriöst styrelsearbete med externa ledamöter. Vi började söka efter en styrelseordförande och Jonas namn kom upp.

Redan vid första mötet kändes det rätt och han fick förtroendet att bli vår första externa Styrelseordförande, en post som han hade i ca 7 år.                                                                                 Jonas tog med sig ordning och reda samt struktur till våra möten, vilket vi saknat tidigare. Han har tidigare erfarenhet av familjeföretag vilket var en stor tillgång.

Jonas backar inte för att ta tag i obekväma saker utan tar på ett ödmjukt och sakligt sätt tag i problemen. Han har varit ett bra bollplank och kommit med kloka invändningar och uppslag för att driva verksamheten framåt.

Jonas är en otroligt trevlig och proffsig person som dessutom har massor med humor . Ulrik Lindström

Grundare och tidigare delägare , Bubs Godis AB

Vi anlitade Jonas i samband med att vi rekryterade en ny VD till vårt bolag. Jonas har varit en stor stöttning för oss i ledningsgruppsarbetet men även som coach till vår VD.

Jonas är en trygg och stabil person att ha inne i en organisation. Han har en förmåga att få ledning och medarbetare att öppna sig och berätta vad som är bra och dåligt inom bolaget. Han ställer ofta lite ”jobbiga” frågor vilket är väldigt nyttigt. Jonas har dessutom en stor förståelse för hur det fungerar i familjeföretag.

Jag kan helt enkelt bara säga att Jonas är en kompetent kanonkille som varmt rekommenderas. Fredrik Samuelsson

Tidigare ägare, Privab Nässjö, Stockholm

Vi har under en tid känt att vi vill utveckla våra ledare inklusive oss själva att bli bättre inom vårt ledarskap för kommande utmaningar samt att skapa en bättre arbetsmiljö och ett mer förbättringsdrivande företag. Vi kontaktade Jonas som vi träffat tidigare inom vår bransch och beslutade att just Jonas skulle få hjälpa oss i vår utveckling.

Hela upplägget med ledarskapsutveckling bland våra ledare har varit mycket uppskattat bland medarbetarna och vi är nöjda med Jonas. Han har varit en inspirationskälla för oss med sin kloka och positiva energi med bra hjälpmedel att föra oss framåt.

Vi kommer fortsätta föra dialog och ta hjälp av Jonas i vår resa framåt. Stark rekommendation från oss. Tomas Engsund / Peter Ek

VD BeGe Lastbilar / VD BeGe Personbilar

Jag har samarbetat med Jonas i mer än tio år. Vi har föreläst ihop många gånger och jag har rekommenderat honom som styrelseordförande till ett antal familjeägda företag. Dessutom har jag förmånen att ha Jonas som ett klokt bollplank i olika frågor, vilket betyder mycket för mig!

Jag har oerhört stort förtroende för Jonas! Han har en förmåga att kombinera ett resultatfokus med en genuin omsorg om människor. Han är genuint intresserad av att utveckla både de organisationer och de individer han samarbetar med.

Hans förmåga att kombinera målorientering, integritet och ödmjukhet gör honom till en sann ledare, det vill säga en person som människor väljer att följa eftersom de känner sig inspirerade och motiverade av hans ledarskap.

Annika Hall

Independent business consultant Family owned/privately held businesses

Under ett års tid har Jonas jobbat med vår försäljning och marknad på konsultbasis. Samarbetet började med en kartläggning av vårt marknadserbjudande, hantering av försäljning och interna processer.
Med sin bakgrund från andra branscher gav det en syn på vår affär med nya ögon. Jonas har under sin tid hos oss vidare arbetat med att strukturera, paketera och förädla vårt erbjudande för nyproducerade lägenheter i marknaden.

Löpande har det också inneburit arbete med försäljnings- och marknadsfrågor.
Samarbetet har fungerat mycket bra och andats energi, driv och positivitet. Tommy Fritz

VD och delägare, Tosito AB

Jag har haft förmånen att ha Jonas Carpvik som VD under tio spännande år. Jonas är en driven person som vill framåt och alltid har nya projekt på gång, vilket varit roligt och utvecklat vår verksamhet.

Han är en person som sprider positiv energi och är genuint intresserad av sina medmänniskor, vilket gjort honom mycket omtyckt.

Charlott Lilja

Ekonomichef, Svenstigs Bil AB

Jonas Carpvik har stöttat oss på Hüllert Maskin inom ett antal områden så som generationsskifte, VD coachning, arbete med värdegrund och coachning av ledningsgrupp och säljare m.m.

Jonas har med sin gedigna bakgrund och med sitt jordnära och prestigelösa sätt en förmåga att lätt vinna ett förtroende hos medarbetaren och organisationen. Han viker inte för de svårare
frågorna och kan på ett rakt och ärligt sätt ge sitt perspektiv på saken.

Jonas delaktighet i Hüllert Maskins utvecklingsarbete har varit en viktig motor för att komma framåt i vårt arbete. Och inte minst har han varit ett viktigt stöd i processen.

Lina Burge

Ägarfamiljen - Hüllert Maskin AB

Efter mer än 10 år som VD har Jonas bevisade ledaregenskaper som präglas av ett snabbt intellekt, starka värderingar, hög integritet och empatisk intelligens.                                                 Jag uppskattar alltid att umgås med Jonas då han alltid ger energi.

Rodney Alfvén

Partner, Hallvarsson & Halvarsson

Under några tuffa år i IT-branschen arbetade Jonas och jag tillsammans i ledningen för ett drifts- och konsultbolag. Jag lärde känna Jonas som en driven och ansvarsfull ledare med fokus både på ekonomiska och kvalitativa resultat.

Under vår tid tillsammans, då flera bolag skulle integreras med varandra, krävdes ett tydligt och starkt ledarskap, vilket Jonas står för. Jag uppskattar också att ett hårt driv och fokus på affären även kan mixas med positiv och glad inställning till uppgiften

Anders Sagadin

Global Business Executive & CEO

Kontakt

Telefon

+46(0)36-860 27 70

E-post

info@carpvikconsulting.se

Adress

Carpvik Consulting AB
Carl Lundius väg 7
553 11 Jönköping