Vilken klyscha kanske du tänker….. Ja, så kan det säkert både kännas och vara i många fall men faktum är att hur vi förhåller oss till olika situationer och utmaningar påverkar hur vårt liv och ledarskap kommer att se ut. På senare tid har jag tänkt mer och mer på allt som jag tagit och tar för givet, men som det finns all anledning att vara tacksam över. Väldigt tacksam över!

Att möta människor som inte haft förutsättningar att känna tacksamhet och glädje under en lång tid av sitt liv lär oss något som ger dom tankarna en ännu djupare innebörd. I min verksamhet har jag förmånen att få möta väldigt många olika människor med olika bakgrund och förutsättningar. Alla gör sina speciella avtryck men vissa lämnar extra djupa avtryck och det är omöjligt att vara oberörd. Jag tänker speciellt på en person som jag fått förmånen att följa under en tid där jag coachat hen. Redan första gången vi sågs kände jag av att det var något annorlunda och speciellt. Och redan vid vårt första coachsamtal blev det väldigt personligt och utlämnande. Trots att personen inledde med att tala om att det här inte var hen:s grej……men det var precis vad det var!

Under den tid som gått har vi pratat om hur och med vilka verktyg ledarskapet och det personliga livet ska utvecklas. Hur rädslor och i vissa delar vilsenhet ska övervinnas. Hur känslan av litenhet  ska ändras till styrka utifrån en förbättrad självbild och självförtroende. Det är otroligt inspirerande och rörande att följa en människa som steg för steg tar sig an det som har känts omöjligt och svårt och gång efter gång bevisar för sig själv och andra att det går att övervinna det som känts omöjligt! Till saken hör också att förutsättningarna tidigt i livet var skrämmande dåliga och en stor del av livet har kantats av saker som för mig känns helt ofattbara och näst intill omöjliga att hantera och tas sig vidare igenom och från. Men trots det så har envishet, styrka och målmedvetenhet överträffat de dåliga oddsen.

Det är med stor respekt och ödmjukhet som jag coachar människor med liknande resor i livet. Det är så lätt att ta saker och ting för givet och räkna in att förutsättningarna varit ganska likvärdiga som för de flesta av oss, när man ska guida genom personliga och professionella samtal och beslut. Men så är det inte. Vi har alla vår egen resa och erfarenheter som på olika sätt färgat oss som individer och påverkat våra olika val och inriktningar i livet. Det är i mötet där lyssnandet kommer före att själv prata som vi på riktigt lär känna varandra och kan få möjligheten att vara med och se människor växa och ta livsavgörande beslut för att själva må och fungera bättre. Både som människor och i sina roller, vilket hänger samman fullt ut.

I mötet lär vi oss så mycket om oss själva, även om det egentligen inte handlar om oss. För mig är det tillfällen för reflektion och egna beslut när jag speglar mig i en annan människas beslut och målsättningar. Tänk om vi gav oss själva och andra tid och möjlighet att mötas på det sättet när saker i livet känns omöjligt och krafterna börjar ta slut. Mötas på riktigt. Lyssna och ta in var vi befinner oss och var vi verkligen är på väg. Ta samtalet om det är dit vi är på väg som vi vill vara komma. Jag är övertygad om att väldigt mycket av det som gör att vi ibland känner att det är omöjligt i olika situationer, skulle hamna i ett annat ljus. Det skulle innebära andra typer av beslut och vägval.

Jag kommer fortsätta att inspireras och faschineras av dessa fantastiska möten och människor som gör de djupa och bestående avtrycken i mitt liv! Min uppmaning är att du också vågar och ger dig själv förutsättningar att bli involverad i en medmänniskas liv på riktigt och får uppleva nya spännande möten som verkligen ger avtryck och intryck i ditt liv! Kanske får du förmånen att få betyda något speciellt för någon.